L’Associació Naturalistes de Girona, socis de la Fundació ENT en el projecte “L’economia socioambiental i solidària com a eina de conservació i valoració dels serveis ambientals dels ecosistemes”, organitza un seguit de sortides temàtiques per conèixer les tasques, en la conservació del territori i en l’economia Socioambiental i Solidària (ESS), que porten a terme diferents entitats del territori gironí, com són: IDÀRIA, Fundació Emys i Bosquerols.

L’objectiu del projecte és posar en valor el vincle entre l’Economia Socioambiental i Solidària (ESS) i la conservació dels serveis ambientals dels ecosistemes en entorns rurals i naturals. És per això que s’inicia aquest cicle de sortides per donar a conèixer diferents experiències en activitats de les quals es permet conservar i posar en valor els serveis ambientals que ofereixen els ecosistemes.

  • Sortida amb IDÀRIA (5 juliol, 9h del matí, pàrquing de l’entrada de Llagostera > ubicació aquí):

IDÀRIA, Empresa d’Inserció, SCCL, creada l’octubre de 2012 per Llagostera Solidària (ONG) amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera i amb la col·laboració de les diverses entitats municipals que treballen en l’àmbit social. La cooperativa crea oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió o en perill de ser-ho.

Dins la cooperativa hi ha diversos projectes actius englobats en 3 grans blocs: “Projecte Serveis” (que inclou serveis de neteja, jardineria, desbrossaments, suport en horticultura, docència i suport en serveis educatius, repartiment de publicitats i cartells, etc.); el “Projecte Formació” (que inclou projectes encarats a la formació per a la inserció laboral); i el Projecte “Carbó d’Ardenya i Gavarres” – “La Carbonera” (que inclou serveis forestals i producció de carbó vegetal).

  • Sortida amb Fundació Emys (6 juliol, 9h del matí, seu de la fundació a la carretera entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes > ubicació aquí)

La Fundació Emys és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis), mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació.

L’entitat treballa ajudant els actors del territori a fer-ne una gestió sostenible, promovent l’agroecologia, la gestió forestal sostenible, l’educació ambiental i l’ecoturisme.

  • Sortida amb Bosquerols (13 juliol, 9h del matí, pàrquing de l’entrada de Serinyà > ubicació aquí)

És una cooperativa de treballs forestals, amb una ètica i filosofia basada en una millor gestió sostenible dels boscos que tenim actualment. Gestionen, optimitzen i garanteixen totes les funcions intrínseques de les masses forestals i treballen pels boscos del futur.

Per assistir a les sortides, cal inscripció prèvia enviant un correu o trucant a: voluntariat@naturalistesgirona.org o 972 22 36 38.