Experiències

FUNDACIÓ EMYS
L’activitat principal de l’entitat és la conservació del patrimoni natural, en especial a les zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis). Aquesta activitat es complementa amb l’estudi i conservació, l’educació ambiental i els serveis de suport per desenvolupar projectes d’acroecologia, gestió forestal i ecoturisme. També es desenvolupen altres activitats en el marc de l’economia verda, com la venda de melmelades.

LA SÍNIA
Impulsa un programa de custòdia al riu Gaià amb l’objectiu de la conservació de la biodiversitat vinculada amb l’entorn fluvial, el foment del voluntariat i la promoció de l’educació ambiental. L’activitat de custòdia comença el 1998 a la desembocadura del Gaià fins que el 2014 l’àmbit d’actuació arriba a tota la conca. La Sínia és un projecte impulsat per l’Associació, com a centre d’educació ambiental, horts per a famílies i ecoturisme.

BIOLORD COOP
Cooperativa rural d’iniciativa social sense ànim de lucre que agrupa 17 pagesos productors de pomes i 8 entitats de serveis de les comarques del Pirineu. Persegeuix la promoció de la pagesia de muntanya i el foment de la producció agrària ecològica a més de 700 metres d’alçada i respectuosa amb l’entorn natural i social. La cooperativa neix com a alternativa al gairebé monocultiu turístic del territori basat, principalment, en les segones residències.

CAN PERE
Can Pere és una antiga masia reconvertida en casa de colònies l’any 1985, quan es va constituir la cooperativa. Situada en el Garraf, en el parc natural,  disposa de tots els elements necessaris per a fer una estada amb serveis d’educació ambiental (tallers, vida de pagès, elaboració d’aliments).
La cooperativa també desenvolupa, de forma complementària, les activitats de producció de formatges, oli d’oliva i producció agroecològica.

IDÀRIA
XXXX

GRUP DE NATURA FREIXE
El Grup de Natura Freixe és una entitat sense ànim de lucre que promou l’estudi i la divulgació dels valors naturals de la comarca de la Ribera d’Ebre, col·laborar amb l’administració en la gestió i conservació dels espais naturals de la zona, i promoure activitats d’educació ambiental.
Té les següents àrees d’activitat: conservació, custòdia, sensibilització i economia circular, aquesta darrera amb projectes d’elaboració d’oli d’oliva verge i de cervesa artesana.

ARRAN DE TERRA
Promou, a partir dels principis de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària, la transició cap a sistemes alimentaris i societats més justes i sostenibles. Per mitjà d’aquests processos locals de transició agroecològica, fomenten la producció ecològica i el consum de proximitat, la cohesió territorial i social, la justícia social i ambiental, i la conservació dels ecosistemes i els recursos naturals. Procura donar resposta a alguns dels reptes que afronta tant la pagesia com les societats locals en el seu conjunt a través d’activitats de recerca i divulgació, formació, i assessorament i dinamització.BOSQUEROLS
L’activitat principal de la cooperativa són els treballs forestals, que realitzen sota criteris de gestió sostenible. El seu àmbit territorial és la comarca de l’Alt Empordà i el Penedès. De manera complementària també es comercialitza llenya i es realitzen les activitats de cistelleria i fusteria. Els Bosquerols es constitueixen en cooperativa de treball per coherència amb els criteris de funcionament d’una entitat precursora, en la què tots els treballadors comparteixen un principis i valors de funcionament propis de l’economia social i solidària.