Tipologia: Cooperativa de treball associat www.bosquerols.cat
Població: CabanellesInstagram 
@bosquerols
Activitat: Treball forestals
Any fundació: 2015
Personal: 11

Aprofitament dels serveis de proveïment (biòtic, fibres i altres materials de plantes silvestres) per a la seva ocupació o tractament directe i serveis de regulació (gestió forestal).

L’activitat principal de la cooperativa són els treballs forestals, que realitzen sota criteris de gestió sostenible. El seu àmbit territorial és la comarca de l’Alt Empordà i el Penedès. De manera complementària també es comercialitza llenya i es realitzen les activitats de cistelleria i fusteria.

Els Bosquerols es constitueixen en cooperativa de treball per coherència amb els criteris de funcionament d’una entitat precursora, en la què tots els treballadors comparteixen un principis i valors de funcionament propis de l’economia social i solidària.

Els treballs forestals es realitzen després d’un assessorament al propietari forestal, seguint els criteris de la “Gestió propera a la natura”, establerta per l’associació europea PROSILVA (https://www.prosilva.org/). Només es fan els treballs forestals avaluats segons aquesta metodologia, que implementa una gestió sostenible dels boscos garantint les funcions intrínseques, la salut i vitalitat de les masses forestals.

Les activitats de cistelleria i fusteria estan vinculades als treballs forestals de manera que s’assoleix un valor afegit per la cooperativa.

Treballs forestals vinculats a una gestió forestal sostenible, complementats amb producció de cistelleria i mobles, amb un enfocament des de l’economia social i solidària