Tipologia: Cooperativa sense ànim de lucrewww.arrandeterra.org
Població: Barcelona, Montblanc i Sant Feliu de PallerolsTwitter
@arrandeterra_
Activitat: Dinamització local agroecològica
Any fundació: 2016
Personal: 4

L’activitat principal es vincula amb els serveis de proveïment i de regulació (biòtics i abiòtics). Altres activitats desenvolupades interaccionen amb els serveis culturals (activitats culturals i d’intercooperació amb altres agents).

Arran de terra és una entitat plenament compromesa amb promoure, a partir dels principis de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària, la transició cap a sistemes alimentaris i societats més justes i sostenibles. Per mitjà d’aquests processos locals de transició agroecològica, fomenta la producció ecològica i el consum de proximitat, la cohesió territorial i social, la justícia social i ambiental, i la conservació dels ecosistemes i els recursos naturals. D’aquesta manera, procura donar resposta a alguns dels principals reptes als que han de fer front actualment tant la pagesia com les societats locals en el seu conjunt a través d’activitats de recerca i divulgació, formació, i assessorament i dinamització.

Treballen des del paradigma de la Dinamització Local Agroecològica (DLAe), una eina per construir una societat millor per a tots i totes a partir del paper estratègic que pot jugar el sector agroalimentari en el desenvolupament local. Per impulsar noves estratègies alimentàries locals que permetin avançar en aquesta direcció cal, en primer lloc, analitzar les problemàtiques que afronten en l’àmbit local tant els sistemes alimentaris com les comunitats en el seu conjunt. I, en segon lloc, dissenyar i implementar solucions integrals a aquestes problemàtiques. La DLAe es basa en metodologies participatives, protagonisme dels agents locals, potenciació de l’aliança entre agents diversos, i ho fa posant la dimensió humana i comunitària al centre.

A través de la Dinamització Local Agroecològica promouen la intercooperació entre la pagesia, enfortint els vincles i l’apoderament.