Tipologia: Cooperativa www.fassinadejafre.com
Població: Olivella – Parc del Garraf
Activitat: Granja escola
Any fundació: 1985
Personal: 10

Aprofitament dels serveis culturals (biòtics i abiòtics) que permeten desenvolupar activitats ecoturístiques i d’educació ambiental, i aprofitament de serveis de proveïment per a l’elaboració de melmelades i licors artesans.

La Fassina de Jafre és una cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre, que es va constituí el 2017, tot i que alguns dels seus membres van iniciar el projecte de recuperació de l’espai el 1979. La Masia es troba en el ben mig del Parc del Garraf, connectat per pistes forestals als nuclis de població més propers. Durant tots aquests anys la cooperativa ha desenvolupat la seva activitat vinculada al massís del Garraf, fent un gran esforç per recuperar la casa que es trobava pràcticament en runes.

La Fassina de Jafre desenvolupa la seva activitat en l’entorn immediat de l’equipament, situat en el Parc del Garraf, oferint un ampli ventall de serveis: Lloguer d’espais (per celebracions i trobades), rutes de natura, elaboració de melmelades i licors, educació ambiental (per grups escolars), treballs forestals (arranjament de pistes forestals i franges de prevenció d’incendis), punt d’informació amb servei de bar.

L’entitat es crea a partir d’un projecte de vida personal que inclou activitats econòmiques per a la seva sustentació. Aquest enfocament i l’estima per la natura i el territori es trasllada en la divulgació i l’educació ambiental de les activitats de l’entitat.

Combina activitats de producció artesanal de melmelades i licors amb l’ecoturisme d’un espai natural sotmès a fortes pressions (pedreres, urbanitzacions, incendis, etc.).