Tipologia: Associaciówww.freixe.cat
Població: FlixTwitter 
@gnfreixe
Activitat: Conservació, custòdia i sensibilitzacióFacebook 
@reservanaturalsebes
Any fundació: 1989 Instagram 
@gnfreixe
Personal: 270

Relació amb els serveis culturals (biòtics i abiòtics) per a la investigació científica, el coneixement ecològic i la sensibilització ambiental mitjançant. Altres activitats desenvolupades es vinculen amb els serveis de proveïment i serveis de regulació (elaboració d’oli i cervesa).

El Grup de Natura Freixe és una entitat sense ànim de lucre que promou l’estudi i la divulgació dels valors naturals de la comarca de la Ribera d’Ebre, col·laborar amb l’administració en la gestió i conservació dels espais naturals de la zona, i promoure activitats d’educació ambiental.

Té les següents àrees d’activitat: conservació, custòdia, sensibilització i economia circular, aquesta darrera amb projectes d’elaboració d’oli d’oliva verge i de cervesa artesana.

L’entitat és la titular de la gestió de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix, i les finques de Pitoia i Cigonyes.

La reserva disposa d’un centre d’informació de la reserva, el Mas del Director, i del Museu del Camí de Sirga. Es realitzen visites guiades tant promogudes per la pròpia associació com en col·laboració amb ajuntaments propers.

Vinculació de la conservació d’un espai natural amb la producció de productes alimentaris com l’oli ecològic “Mas de Pitoia” i la cervesa artesana “Lutra”, productes de la reserva natural de Sebes