El proper divendres 14 de juny, de 9.30h a 16:00h, a la Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles, 31, Barcelona) tindran lloc les 2es Jornades d’Economia Socioambiental i Solidàra: Trobada iniciatives que treballen per la transició ecològica des de l’ESS a Catalunya. 

Les jornades, organitzades per Espai Ambiental i la comissió d’Ecologia de la XES, també formen part de l’Escola d’Estiu de la XES com activitats de xarxes locals. La Fundació ENT hi participarem amb la ponència de Maria Mestre Montserrat “El rol de l’economia social en la sostenibilitat ambiental com a eina de conservació i valoració dels serveis ambientals dels ecosistemes

El programa de l’acte, serà el següent:

09:30 -10:00 – Recepció

10:00h – 10:45h – Protestes, propostes i alternatives per a la transició ecològicaAlgunes reflexions des de l’Economia Social i Solidària – Kois (José Luis Fdez. Casadevante) – GARUA,  Madrid. 

10:45h  – 11:15h –  Transicions i diàlegs del món urbà i rural.

– Agropolis, procés público-comunitari, cap a la sobirania alimentària de Barcelona – Marina Barroso, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, de l’Ajuntament de Barcelona.

– El rol de l’economia social en la sostenibilitat ambiental com a eina de conservació i valoració dels serveis ambientals dels ecosistemesMaria Mestre Montserrat, Fundació ENT.

11.15h -11:45h Esmorzar a càrrec del cafè cooperatiu de la lleialtat “La Capirota”.

11.45 -12:00 – Presentació de la Comissió d’Ecologia de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

12:00-12:45 – Experiències que impulsen transició ecològica a Catalunya.

12:45 -14:00 – Espai participat: dinàmiques per la definició d’accions i estratègies per la Comissió d’Ecologia, per el foment de la intercooperació i per enfortir l’eix ecologia dins, i des de, l’ESS.– Facilitada per Resilience Earth.

14.00 – 16:00  Dinar Cooperatiu  a càrrec del cafè cooperatiu de la lleialtat “La Capirota”*.

I Durant l’estona de dinar i cafèMúsica per la transició ecològica – Ecologia i Economia Social i Solidària a toc de vinil! Per què si no es pot ballar, no és la nostra revolució.  Amb Pol·len Musical.

*Dinar, amb opcions veganes, preu: 10 euros.