Tipologia: Cooperativa www.canpere.cat
Població: Sant Pere de Ribes Facebook 
@granjaescolacanpere
Activitat: Granja escola
Any fundació: 1985
Personal: 10

Aprofitament dels serveis culturals (biòtics i abiòtics) que permeten experiències estètiques, gaudiment i d’observació. Les activitats de producció alimentària fan un aprofitament dels serveis de proveïment obtingudes amb fins nutricionals (producció de formatges, oli d’oliva i horta).

Can Pere és una antiga masia reconvertida en casa de colònies l’any 1985, quan es va constituir la cooperativa. Situada en el Garraf, en el parc natural,  disposa de tots els elements necessaris per a fer una estada amb serveis d’educació ambiental (tallers, vida de pagès, elaboració d’aliments).

La cooperativa també desenvolupa, de forma complementària, les activitats de producció de formatges, oli d’oliva i producció agroecològica.

L’entitat neix en un context d’impuls del cooperativisme en el municipi, fet que els permet fer una inversió per a la recuperació de la masia en casa de colònies. Les activitats de producció alimentària proporcionen un valor afegit a les estades a la casa de colònies, en forma de tallers d’educació ambiental.

La producció agroecològica es completa amb la distribució de la producció als mercats locals i l’elaboració de cistelles a domicili.

La producció de formatge artesanal s’elabora amb llet de cabra provinent de ramats de la zona, després que s’abandonés el ramat propi.

Al llarg dels anys han conservat la producció de llet de cabra de manera artesanal com a valor a ressaltar.